Newsfacts.info
    article New Article
    fact_check View Source
    vpn_key Users
    rss_feed Feed Settings
    article Adverts
    leaderboard Stats
    view_list Logs
fact_check Nieuws vpn_key Admin person Inloggen receipt Adverteren info Over

 
  • 07 mei 2025 om 16:39 | person_outline 23 🙂

    NSO Group veroordeeld tot $168 miljoen schadevergoeding aan WhatsApp

    Afbeelding is gegenereerd.
Een Amerikaanse jury heeft NSO Group veroordeeld tot een schadevergoeding van bijna $168 miljoen aan WhatsApp. De veroordeling volgt op een rechtszaak die WhatsApp in 2019 aanspande vanwege het misbruik van het platform door NSO Group om hun spionagesoftware Pegasus te installeren.

Pegasus is spionagesoftware die de camera, microfoon en locatie van smartphones kan controleren en toegang kan krijgen tot foto's en video's. De software benutte een kwetsbaarheid in WhatsApp om zich ongemerkt te installeren, waardoor meer dan duizend personen werden bespioneerd. WhatsApp heeft deze kwetsbaarheid nadien verholpen.

Officieel was Pegasus bedoeld voor overheden in de strijd tegen terrorisme en zware criminaliteit. Er is echter bewijs dat ook journalisten, activisten, advocaten en politici doelwit waren.

In december 2024 bepaalde een Amerikaanse rechtbank al dat NSO Group Amerikaanse wetten had overtreden. NSO Group overweegt in beroep te gaan tegen de recente uitspraak.

Meta, het moederbedrijf van WhatsApp, heeft aangekondigd de schadevergoeding te doneren aan organisaties die zich inzetten voor de bescherming tegen spionage-aanvallen. Meta wil tevens juridische stappen ondernemen om toekomstige spionage-activiteiten van NSO Group via WhatsApp te voorkomen.

De rechtszaak bracht details aan het licht over de activiteiten van NSO Group, waaronder het bespioneren van personen in Nederland. De identiteit van deze personen is echter niet openbaar gemaakt.

De AIVD gaf in 2022 toe de Pegasus-software te hebben gebruikt bij het opsporen van Ridouan Taghi.
 
Facts

1. Een Amerikaanse jury heeft op 7 mei 2025 NSO Group veroordeeld tot een schadevergoeding van bijna $168 miljoen aan WhatsApp, een dochteronderneming van Meta. Deze veroordeling volgt op een rechtszaak die WhatsApp in 2019 aanspande wegens het misbruik van WhatsApp door NSO Group om hun spionagesoftware Pegasus te installeren.

2. Pegasus is spionagesoftware die in staat is om de camera, microfoon en locatie van een smartphone te controleren en toegang te krijgen tot foto's en video's. De software maakte gebruik van een kwetsbaarheid in WhatsApp om zich ongemerkt op telefoons te installeren, waardoor meer dan duizend mensen werden bespioneerd. WhatsApp heeft deze kwetsbaarheid nadien gepatcht.

3. De spionagesoftware Pegasus was officieel bedoeld voor gebruik door overheden in de strijd tegen terrorisme en zware criminaliteit. Er is echter bewijs dat journalisten, activisten, advocaten en politici eveneens doelwit waren.

4. In december 2024 bepaalde een Amerikaanse rechtbank reeds dat NSO Group Amerikaanse wetten had overtreden.

5. NSO Group overweegt een beroep aan te tekenen tegen de uitspraak van 7 mei 2025.

6. Meta heeft verklaard de ontvangen schadevergoeding te willen doneren aan organisaties die zich inzetten voor de bescherming van mensen tegen dergelijke spionage-aanvallen. Meta wil bovendien via juridische weg voorkomen dat NSO Group zich in de toekomst nog op WhatsApp richt voor spionage-activiteiten.

7. De rechtszaak heeft details onthuld over de activiteiten van NSO Group, waaronder het bespioneren van personen in Nederland. De identiteit van deze personen is echter niet bekendgemaakt.

8. De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) heeft in 2022 toegegeven de Pegasus software te hebben gebruikt bij het opsporen van Ridouan Taghi.

https://newsfacts.info

 
  • 🙂
 
Facts
https://newsfacts.info
Popup
SLUITEN

Popup content goes here.

Nog geen account? Klik hier om te registreren!

Met een account heeft u de mogelijkheid om het gehele nieuwsoverzicht te bekijken en op ieder artikel een reactie-icoon te geven.

Met Newsfacts.info kunt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, zonder veel tijd te besteden aan het volgen van het nieuws. Ontdek vandaag nog de voordelen van Newsfacts.info!

Login
  • Gebruikersnaam
  • Wachtwoord

Nog geen account? Registreren is gratis!

Registeer een gratis account
SLUITEN
  • Gebruikersnaam
  • Volledige Naam
  • Wachtwoord
  • Herhaal Wachtwoord
Accountinstellingen
SLUITEN
  • Lettertype grootte
  • Gebruikersnaam
  • Volledige Naam
  • Credits
  • Gereserveerde Credits
  • FCM Token
  • Wachtwoord
  • Wachtwoord Herhalen
Showing Log Record
SLUITEN

Advertentietegoed kopen

  • Wat is advertentietegoed?

    Advertentietegoed wordt gebruikt om jouw advertenties aan onze bezoekers te tonen. Voor een bedrag van €10,- ontvang je 10.000 credits. Deze credits vertegenwoordigen elke keer dat jouw advertentie aan een bezoeker wordt getoond, oftewel een 'view'. Het mooie is dat je deze credits over meerdere advertenties kunt verdelen, afhankelijk van jouw marketingbehoeften.

    Wat gebeurt er als mijn credits op zijn?

    Zodra de credits voor een specifieke advertentie op zijn, wordt die advertentie niet meer getoond aan onze bezoekers. Dit zorgt ervoor dat je jouw advertentiebudget efficiënt kunt beheren en gericht kunt investeren in de advertenties die het meest effectief zijn.

  • Aankoopbedrag
    €  
  • Tegoed

Advertentie aanpassen

 
  • Profiel Tegoed:
    Advertentie Tegoed:
  • Tegoed toevoegen / opnemen
    MAX