Newsfacts.info
    article New Article
    fact_check View Source
    vpn_key Users
    rss_feed Feed Settings
    article Adverts
    leaderboard Stats
    view_list Logs
fact_check Nieuws vpn_key Admin person Inloggen receipt Adverteren info Over

 
  • 05 mei 2025 om 15:10 | person_outline 46 🙂

    Ruige Dwergvleermuizen: Lange Migraties en de Gevaren van Offshore Windenergie

    Afbeelding is gegenereerd.
Vrouwtjes van de ruige dwergvleermuis (Pipistrellus nathusii) leggen meer dan 2000 kilometer af tijdens hun jaarlijkse migratie tussen Noordoost-Europa, waar ze zich voortplanten, en hun overwinteringsgebieden in Zuidwest-Europa. Mannetjes migreren over kortere afstanden. In 2021 en 2022 werden 44 van deze vleermuizen gevolgd tijdens hun tocht van de Engelse oostkust naar het Europese vasteland, uitgerust met zendertjes van slechts 0,26 gram.

Tijdens de oversteek van de Noordzee bereiken deze kleine zoogdieren snelheden tot 60,5 kilometer per uur, aanzienlijk hoger dan hun normale vliegsnelheid van ongeveer 25 kilometer per uur. Ze profiteren van de wind en vliegen op grote hoogte, mogelijk tot 2,5 kilometer, met meewind. Bij ongunstige windcondities vliegen ze lager en volgen ze voornamelijk de kustlijn, al kiezen ze bij een directe oversteek de kortste route. Een nieuwe methode, gebaseerd op de vluchtgegevens van vijf individuen, maakt een driedimensionale berekening van vlieghoogte en -snelheid mogelijk, gebruikmakend van tweedimensionale data.

De geschatte impact van offshore windmolenparken op de populatie ruige dwergvleermuizen bedraagt ongeveer één dode vleermuis per windturbine per jaar. Dit staat in contrast met de geschatte 5 tot 10 slachtoffers per turbine per jaar op land. In Duitsland worden jaarlijks naar schatting een kwart miljoen vleermuizen gedood door windturbines. De exacte populatiegrootte van de ruige dwergvleermuis en de precieze impact van offshore windmolens zijn echter onbekend. Er zijn aanwijzingen voor een afnemende genetische diversiteit binnen de soort.

Mogelijke beschermingsmaatregelen om de impact van windmolens te beperken omvatten het plaatsen van windparken op locaties met een lage vleermuisdichtheid, het stilzetten van windmolens bij hoge vleermuisactiviteit en het experimenteren met afweertechnieken, zoals het verstoren van het sonar van de vleermuizen.
 
Facts

1. De ruige dwergvleermuis (Pipistrellus nathusii) onderneemt lange migraties; vrouwtjes leggen meer dan 2000 kilometer af tussen hun voortplantingsgebieden in Noordoost-Europa (lente) en hun overwinteringsgebieden in Zuidwest-Europa (herfst). Mannetjes migreren over kortere afstanden.

2. In 2021 en 2022 werden 44 ruige dwergvleermuizen gevolgd tijdens hun migratie van de Engelse oostkust naar het Europese vasteland, waarbij zendertjes van 0,26 gram op hun rug werden bevestigd.

3. Tijdens de Noordzeeovertocht kunnen deze vleermuizen snelheden tot 60,5 kilometer per uur bereiken, hoewel hun normale vliegsnelheid rond de 25 kilometer per uur ligt. Ze gebruiken de wind om de oversteek te maken en vliegen op grote hoogte (mogelijk tot 2,5 kilometer) met meewind, maar lager bij ongunstige omstandigheden. Ze volgen bij voorkeur de kustlijn, maar kiezen bij een directe oversteek de kortste route.

4. Een nieuwe methode, gebaseerd op de vlucht van vijf individuen, is ontwikkeld om de vlieghoogte en -snelheid in drie dimensies te berekenen op basis van tweedimensionale data.

5. De geschatte impact van offshore windmolenparken op de ruige dwergvleermuispopulatie is ongeveer één dode vleermuis per windturbine per jaar. Ter vergelijking: op land wordt uitgegaan van 5 tot 10 slachtoffers per turbine per jaar. In Duitsland wordt geschat dat een kwart miljoen vleermuizen jaarlijks door windturbines om het leven komen. De precieze populatiegrootte van de ruige dwergvleermuis is onbekend, evenals de exacte impact van offshore windmolens op de populatie. Er zijn aanwijzingen voor een afnemende genetische diversiteit binnen de soort.

6. Mogelijke beschermingsmaatregelen tegen windmolens omvatten het plaatsen van windparken op locaties met een lage vleermuisdichtheid (kustgebieden vermijden), het stilzetten van windmolens bij hoge vleermuisactiviteit en het experimenteel gebruik van technieken om vleermuizen af te weren (bijvoorbeeld door hun sonar te verstoren).

https://newsfacts.info

 
  • 🙂
 
Facts
https://newsfacts.info
Popup
SLUITEN

Popup content goes here.

Nog geen account? Klik hier om te registreren!

Met een account heeft u de mogelijkheid om het gehele nieuwsoverzicht te bekijken en op ieder artikel een reactie-icoon te geven.

Met Newsfacts.info kunt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, zonder veel tijd te besteden aan het volgen van het nieuws. Ontdek vandaag nog de voordelen van Newsfacts.info!

Login
  • Gebruikersnaam
  • Wachtwoord

Nog geen account? Registreren is gratis!

Registeer een gratis account
SLUITEN
  • Gebruikersnaam
  • Volledige Naam
  • Wachtwoord
  • Herhaal Wachtwoord
Accountinstellingen
SLUITEN
  • Lettertype grootte
  • Gebruikersnaam
  • Volledige Naam
  • Credits
  • Gereserveerde Credits
  • FCM Token
  • Wachtwoord
  • Wachtwoord Herhalen
Showing Log Record
SLUITEN

Advertentietegoed kopen

  • Wat is advertentietegoed?

    Advertentietegoed wordt gebruikt om jouw advertenties aan onze bezoekers te tonen. Voor een bedrag van €10,- ontvang je 10.000 credits. Deze credits vertegenwoordigen elke keer dat jouw advertentie aan een bezoeker wordt getoond, oftewel een 'view'. Het mooie is dat je deze credits over meerdere advertenties kunt verdelen, afhankelijk van jouw marketingbehoeften.

    Wat gebeurt er als mijn credits op zijn?

    Zodra de credits voor een specifieke advertentie op zijn, wordt die advertentie niet meer getoond aan onze bezoekers. Dit zorgt ervoor dat je jouw advertentiebudget efficiënt kunt beheren en gericht kunt investeren in de advertenties die het meest effectief zijn.

  • Aankoopbedrag
    €  
  • Tegoed

Advertentie aanpassen

 
  • Profiel Tegoed:
    Advertentie Tegoed:
  • Tegoed toevoegen / opnemen
    MAX